مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

كودكان يك عنصر مهم در جامعه امروزي ما به حساب ‌‌‌‌مي‌آيند و نقش مهمي را در جامعه ايفا ‌‌‌‌مي‌كنند. با وجود اينكه نوجوانان داراي سن كمي هستند اگر به خوبي تربيت شوند و در راستاي اهداف ارزشمند خود قدم بردارند ‌‌‌‌مي‌توانند با آينده‌‌‌‌‌‌اي بسيار روشن باعث افتخار كشور باشند. اما‌ كودكان و نوجوانان نيز گاهي مرتكب خطاهايي ‌‌‌‌مي‌شوند و حتي ديده شده كه برخي از آن‌ها مرتكب جرم نيز شده‌‌اند. ارتكاب جرم توسط كودكان امري مهم است كه بايد رسيدگي‌‌‌‌‌هاي لازم در خصوص آن به عمل آيد. در ادامه قصد داريم در خصوص مجازات و اقدامات تاميني براي كودكان زير 15 سال در صورت ارتكاب جرم توضيحات كامل‌تري را در اختيارتان قرار دهيم، با ما همراه باشيد.

 

 

منبع :  مجازات كودكان زير 15 سال

 

 

 

آيا دادگاه ‌‌‌‌مي‌تواند كودكان زير 15 سال را نيز مجازات كند‌‌ ؟

برخي افراد تصور ‌‌‌‌مي‌كنند كه اگر كودكان زير ۱۵ سال جرمي را مرتكب شوند دادگاه براي آن‌‌‌‌‌ها مجازاتي را در نظر ‌‌‌‌نمي‌گيرد و چون سن كمي دارند از مجازات شدن معاف خواهند شد. اما در اين باره بايد بگوييم كه اين تصور كاملا اشتباه است و قانونگذار براي كودكان زير ۱۵ سال نيز مجازاتي را در نظر گرفته است. اما نكته حائز اهميت اين است كه مجازات در نظر گرفته شده براي كودكان مطابق بزرگسالان نخواهد بود و در واقع ‌‌‌‌مي‌توان گفت كه مجازات آن‌‌‌‌‌ها بسيار سبك‌تر در نظر گرفته شده است.

مجازات و اقدامات تعيين شده براي كودكان 9 تا 15 سال

همانطور كه گفتيم براي كودكان زير ۱۵ سال مجازاتي تعيين گرديده است كه با توجه به عوامل مختلفي بر آن‌‌‌‌‌ها اعمال ‌‌‌‌مي‌شود. هرگاه نوجوان ۹ تا ۱۵ساله‌‌‌‌‌‌اي مرتكب جرائم تعزيري شود مجازات زير براي او در نظر گرفته ‌‌‌‌مي‌شود:

  • دادگاه او را به والدين، قيم و سرپرست و… او تحويل داده و از آن‌‌‌‌‌ها ‌‌‌‌مي‌خواهد كه تعهد بدهند در راستاي حسن اخلاقي و تربيت كودك تلاش كنند. در برخي موارد نيز قاضي از والدين كودك ‌‌‌‌مي‌خواهد كه يكي از موارد زير را انجام دهند و نتيجه را تا يك مدت زمان تعيين شده به اطلاع قاضي برسانند:
  • معرفي نوجوان به روانشناس و مددكار و همكاري با آن‌‌‌‌‌ها.
  • فرستادن نوجوان جهت حضور در يك موسسه فرهنگي و آموزشي براي آموزش ديدن يك حرفه و يا تحصيل.
  • تلاش براي ترك اعتياد نوجوان تحت نظر پزشك متخصص.
  • جلوگيري از معاشرت با برخي افراد (ناباب) كه توسط دادگاه مشخص شده‌‌اند.
  • مانع شدن از رفت و آمد نوجوان در برخي مكان‌‌‌‌‌هاي تعيين شده.
  • دادگاه نوجوان را بسيار نصيحت خواهد كرد.
  • اگر والدين نوجوان افراد داراي صلاحيتي نباشند دادگاه او را به يك شخصيت حقيقي يا حقوقي تحويل ‌‌‌‌مي‌دهد و مصلحت فرزند را در نظر ‌‌‌‌مي‌گيرد.

مجازات و اقدامات تاميني براي نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال

مجازات نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال ‌‌‌‌كمي‌سخت‌تر در نظر گرفته شده است زيرا اين كودكان سن بيشتري دارند و‌ مسلما در حين ارتكاب جرم نيز داراي آگاهي بيشتري بوده‌‌اند. مجازات كودكان ۱۲ تا ۱۵ سال به شرح زير خواهد بود:

  • دادگاه به كودك تذكر و اخطار ‌‌‌‌مي‌دهد و از او يك تعهدنامه كتبي در خصوص عدم تكرار جرم دريافت ‌‌‌‌مي‌كند.
  • چنانچه نوجوان مرتكب جرم تعزيري درجه يك تا پنج شود قطعا از سه ماه تا يك سال به ماندن در كانون اصلاح و تربيت محكوم ‌‌‌‌مي‌شود.

سوالات متداول

اگر كودكان زير ۱۵سال مرتكب جرمي شوند مجازات ‌‌‌‌نمي‌شوند‌‌ ؟

خير نوجوانان نيز مجازات خواهند شد اما مجازات آن‌ها نسبت به بزرگسالان سبك‌تر است.

در صورت ارتكاب جرم كودكان ۹ تا ۱۵ سال اولين اقدام دادگاه چيست‌‌ ؟

نوجوان را به والدينش تحويل داده و از ايشان مي‌خواهد اقداماتي را انجام دهند كه در متن مقاله آمده‌‌اند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص مجازات كودكان زير 15 سال، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون مجازات كودكان زير 15 سال پاسخ دهند.

 

منبع :  مجازات كودكان زير 15 سال

 

 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/19  ] [ ۰۸ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب